Иво Никодимов остава под наблюдение във ВМА

Журналистът от БНТ Иво Никодимов остава под наблюдение във Военномедицинска академия, където беше приет вчера, след като трима души го нападнаха в Борисовата градина . Състоянието му е стабилно, но има наранявания по лицето, информира БНТ.

Медицински екипи провеждат поредица от изследвания дали има вътрешни травми.

МВР работи по версията за хулигански подбуди за нападението. Още снощи патрулите в парка са получили специален инструктаж, още повече, че това е второ нападение в рамките на два последователни дни в Борисовата градина.

Засега разследващите не намират връзка между посегателството срещу журналиста и побоя над нотариус Механджийска и дъщеря ѝ ден преди това.

Според полицията нападателите на Иво Никодимов може да са от известния им криминален контингент, може дори да са непълнолетни.

За съжаление мястото на нападението е станало на алея в парка, където няма видеонаблюдение. Затова от снощи МВР издирва всички възможни камери, независимо чия собственост са, и иззема всички възможни записи, така че да се провери дали някоя от тях не е запечатала нападателите.

Отцепен беше голям периметър от Борисовата градина и екипите на полицията претърсваха за улики за престъплението. Ако някой е бил свидетел или има информация за извършителите на непредизвиканата агресия, нека се обади на телефон 112 или в Българската национална телевизия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България