Иво Христов: ГЕРБ направи огромни компромиси с патриотите заради управлението

„Това правителство няма да направи нищо от абсолютно належащите за България реформи. В управленската програма на ГЕРБ не присъстват предизборните им обещания. Те са направили огромни компромиси с патриотите заради управлението.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Иво Христов пред БНТ.

Според него няма нищо изненадващо в новия кабинет „Борисов 3”. „Той няма да се различава нито от кабинета „Борисов 2”, нито от „Борисов 1”. Това е едно правителство на страха – да не се правят резки движения и да не се клати лодката, да не се предприемат каквито и да е управленски драстични реформи, тъй като това може да доведе до спадане на рейтинга на кабинета и поставяне под въпрос на властта”, посочи Иво Христов.

По думите му редица от министрите са чиновници, а не политически лица, бушони, които  много лесно могат да бъдат сменяни. По думите му Борисов продължава да назначава т.нар. „красиви и умни” в проблемните министерства, които да служат за буфери. „Целта е ГЕРБ да бъде предпазен от политически негативи”, обясни още той.

Христов видя и нова революционна стъпка в управлението на България с предлагането на Екатерина Захариева за вицепремиер с ресор - външни работи, като в същото време ще отговаря и за съдебната реформа. „Това означава, че съдебната реформа е продукт за външна, а не за вътрешна консумация. Да не се излагаме пред чужденците и да им покажем, че правим нещо”, разтълкува той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика