Играта на Англия лекува безсъние

Англия продължава да лази по нервите на своите фенове. Футболистите на Гарет Саутгейт се измъкнаха по чудо при визитата на Словения, завършвайки 0:0 в световната квалификация от група „F”. В герой за „трите лъва“ се превърна стражът Джо Харт, парирал няколко отлични възможности на домакините.

След двубоя настоящият вратар на „Торино“ бе засипан с похвали както от привърженици, така и от селекционера.

„Можеше да се представим и по-добре, но техните шансове дойдоха след статични положения или след наши грешки - обясни Саутгейт.- В това отношение се нуждаем от подобрение. На тежкия терен ни липсваше завършващият пас. Въпреки всичко имахме няколко ситуации, които в друг ден нападателите ни можеха да реализират. Благодарни сме на нашия вратар за страхотното представяне.“

От своя страна Харт призна, че е доволен от играта си в Любляна: “Изиграх най-добрия си мач в последно време. В момента съм изключително уморен и в сряда ще ми се наложи да положа много усилия, за да стана от леглото."

Привържениците на „трите лъва“ не скриха разочарованието си след двубоя в социалните мрежи.

„Дори и Сан Марино вкара гол“, написа един от тях, а друг добави: „Гледането на Англия лекува безсъние.“

Главоболия имаше и за националите на Румъния. Освен че възпитаниците на Кристоф Даум не успяха да надвият аутсайдера Казахстан (0:0), те станаха и жертва на обир. Хотелът на румънците в Астана бе атакуван от местни крадци, задигнали пари и ценни вещи.

В група „С“ Германия безпроблемно надви Северна Ирландия с 2:0, а сензацията Азербайджан взе точка срещу Чехия при нулевото равенство в Острава и продължава без поражение в потока. Азерите са втори със 7 пункта, на 2 от Германия и на 3 пред ирландците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят