Играчите на "Арсенал": Изпращаме Венгер с трофея от Лига Европа (ИНФОГРАФИКА)

Играчите на "Арсенал" се заканиха да изпратят мениджъра Арсен Венгер с трофей. Френският наставник напуска клуба в края на сезона след 22 години на поста. Пер Мертезакер, защитник на лондончани, обяви преди полуфиналния първи мач срещу "Атлетико" (Мадрид), че той и съотборниците му ще се опитат да донесат на треньора трофей в Европа, който не е печелил никога.

"Самият той ни постави Лига Европа като ясна цел - призна германският национал. - Нашата задача е да играем като голям отбор и да го изпратим подобаващо. Ще го направим за него."

На Острова разкриха, че наследникът на Венгер, който и да бъде той, ще разполага с едва 60 млн. евро за трансфери. Причината - за последните 12 месеца "Арсенал" на два пъти счупи трансферния си рекорд с покупките на Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг.

Играчите на "Арсенал": Изпращаме Венгер с трофея от Лига Европа (ИНФОГРАФИКА)

Именно към двамата нападатели са насочени надеждите за отстраняването на "Атлетико". За тима от Мадрид аут е защитникът Хуанфран. Сърцатият бранител има разтежение на сухожилие и пропуска двата сблъсъка с "артилеристите".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят