Играч симулира контузия, за да избяга от полицията

Голове, рекорди, кръв и комичен опит за бягство от полицията белязаха световните квалификации в зона Южна Америка. В изиграните 5 срещи паднаха 16 попадения, а след поредния кръг в класирането продължава да води Уругвай с точка пред Бразилия и с 3 повече от Еквадор, Колумбия и Аржентина. Въпреки резултатните срещи обаче квалификациите тази седмица ще бъдат запомнени най-вече с абсурдната симулация на мача Еквадор - Чили, завършил с класиката 3:0 за домакините.

Нападателят на „Евертън“ Енер Валенсия реши да симулира контузия, за да може по този начин да избяга от полицаи, които го чакаха на пистата. 26-годишният играч бе изнесен на носилка и качен на количката, която трябваше да го закара до линейката. През това време няколко униформени го преследваха, за да не го изпуснат. Причината за ареста - неплащане на детски издръжки. Още предишния ден, по време на тренировка на националния отбор, Валенсия е бил посрещнат от адвокати, представляващи майката на 5-годишната му дъщеря. Те показали съдебно решение, според което футболистът трябва да плати 13 350 паунда издръжка на детето.

На следващия ден юристите отново дошли на стадиона, като този път са очаквали полицията да задържи Валенсия. Нападателят обаче отново намерил начин да избяга от униформените. По време на мача обаче мисията му се оказа невъзможна.

В друга среща Неймар пусна кръв и отбеляза юбилейния гол №300 в кариерата си при разгрома на Бразилия с 5:0 над Боливия. Звездата на „Барселона“ откри резултата в 11-ата минута, но по-късно получи аркада след сблъсък със съперников футболист и в средата на второто полувреме беше сменен от Вилиан. Другите 4 попадения вкараха Филипе Коутиньо, Филипе Луиш, Габриел Жезус и Роберто Фирмино.

На 12 октомври бразилците гостуват на Венецуела, а в средата на ноември е голямото дерби с Аржентина.

Лидерът в класирането Уругвай не срещна трудности в домакинството си на Венецуела - 3:0. Гостите остават на дъното с едва 2 точки и са единственият тим без победа от началото на световните квалификации.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят