„Игра на тронове” грабна „Еми” за най-добър драматичен сериал

„Игра на тронове” грабна статуетката на наградите „Еми” в категория „Най-добър драматичен сериал” за трети път. Церемонията по награждаването се състоя в театъра „Майкрософт” в Лос Анджелис.

Наградите „Еми” се смятат за еквивалента на Оскарите, но за телевизия.

„Игра на тронове” беше номиниран общо 22 пъти, като в битката за най-добра драма победи „Короната”, „Историята на прислужницата”, „Странни неща”, „Западен свят” и „Това сме ние”, съобщи БТВ.

Статуетката занай-добра актриса в драматичен сериал грабна Клер Фой за ролята й на младата кралица Елизабет II в сериала „Короната” на „Нетфликс”. Това е първата световното известна роля на Фой, която преди това играе предимно в британски телевизионни продукции.

Британският актьор Матю Рис бе удостоен с награда в същата категория, но за най-добър актьор, за ролята му в „Американците” – сага за съветските шпинои от КГБ в САЩ през Студената война, чийто шести и последен сезон завърши през пролетта.

Танди Нютън получи „Еми” за най-добра актриса в поддържаща роля в драматичен сериал за ролята ѝ в „Западен свят”.

Наградата „Еми” за най-добър актьор в поддържаща роля в драматичен сериал бе присъдена на Питър Динклидж за ролята му в „Игра на тронове”.

В актьорските категории за комедийни сериали за най-добра актриса бе обявена Рейчъл Броснахън за „Прекрасната г-жа Мейзъл”. За най-добър актьор в комедиен сериал бе отличен Бил Хейдър за „Бари”. Хенри Уинклър получи отличието за най-добър актьор в поддържаща роля в комедиен сериал за „Бари”. Алекс Борстейн получи отличието за най-добра актриса в комедиен сериал за „Прекрасната г-жа Мейзъл”.

Погледнато общо – големите победители на наградите са компаниите „Нетфликс” и НВО, които получиха общо 23 отличия в различните категории.

Това е и първата церемония по връчването на награди, на която името на Доналд Тръмп не беше споменато нито веднъж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино