Идва шеф на дружество с активи 2,8 трилиона лева

Ще покажем как се добиват криптовалути, каза Кристиян Костов, организатор на конференцията

„Шумът на парите“ е специализирана финансова конференция. Първото издание на проявата е през 2010 г. През годините в събитието участват ключови български и чуждестранни финансови експерти и икономисти. В началото на 2015 г. форумът беше отличен от Българска фондова борса като събитието, популяризирало най-добре капиталовия пазар в страната през 2014 г. Тази година „Шумът на парите“ ще се проведе на 22-23 май в зала ЕФЕ на столичния хотел Маринела.

- Как и от къде Ви дойде идеята да създадете подобно събитие?

- Българинът е любопитен човек, и ако някой твърди нещо друго, то според мен той греши в преценката си. В Profit.bg от повече от 11 години ежедневно сме свидетели на търсенията на сънародниците ни в нашите сайтове, както и в Google чрез специализираните инструменти за това. Ето защо още преди повече от 9 години стигнахме до извода, че трябва да предложим на хората, интересуващи се от икономическите теми, и събитие, на което да могат да научат повече. Ценното при подобни мероприятия е и създаването на познанства, както и обсъждането на идеи за бизнес, образование или отделни възможности. А защо не и намирането на ново работно място. Достъпът до подобни събития много често е платен, което добавя още един плюс за Шумът на парите. Форумът, наричан често и икономическото събитие на годината, е безплатен за посетители. А такива не липсват, като през изминалата година общо 2000 души станаха свидетели на дискусиите на общо 50 български и чуждестранни лектори. Панелистите по време на форума могат да предложат както професионалното си мнение за бизнес средата у нас и в региона, така и много точно да прогнозират възможностите за инвестиции, или да определят следващия голям тренд в имотния сектор или технологиите.

- В тазгодишното издание какво ново да очакват гостите на събитието "Шумът на парите"?

- Близо 50 лектори ще вземат участие в тазгодишното издание на форума. Част от тях са изпълнителните директори на борсите в България, Македония и Гърция, както и ръководител на най-голямото управляващо дружество в Европа, което – забележете, управлява 2,8 трилиона лева (малко над 1,45 трилиона евро).

Подготвили сме и нов панел, с който ще се опитаме отново да предизвикаме предприемачите и икономистите в страната, като неговото име е „Двигатели на растежа“. В него ще засегнем, както развитието на икономиката ни, така и чуждестранните инвестиции в страната и възможностите за разрастване и продажби в чужбина от страна на родните компании.

- Какво друго предстои да видят хората на място?

- Шумът на парите, освен конферентна част, разполага и с изложбена зала. В нея посетителите ще могат да участват в игри с доста атрактивни награди, както и да видят с очите си как се добиват криптовалути.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес