Идеалният отбор на безработните

УЕФА готви промени на трансферния прозорец. В Англия вече гласуваха намаляването му и ядосаха двата гранда от Манчестър. Испания засега се дърпа. Но всички помнят каква лудост беше това лято. На първо място Неймар бе купен от ПСЖ за 222 милиона евро. После едва 20-годишният Осман Дембеле премина от „Борусия“ (Дортмунд) в „Барселона“ за умопомрачителните 150 милиона.

УЕФА се чуди как да опази финансовия феърплей, след като акулите в бранша го „изядоха“.

И все пак, трансферният прозорец не е щастлив за всички. Футболисти, играли в грандове, останаха без отбори. И дори днес се надяват някой да ги покани, защото просто не са част от тази лудост.

Ето и едно предложение за идеален тим на безработните.

Андрес Лингаард

Бившият вратар на „Манчестър Юнайтед“ игра за последно във втородивизионния английски „Престън“. 33-годишният датчанин обаче рядко пази. В последните 4 сезона Лингаард има 29 двубоя, в които инкасира 33 гола.

Роберто Хилберт

Докато беше в „Щутгарт“ и „Байер“, защитникът стигна до националния отбор на Германия. Последваха 3 кошмарни години в „Бешикташ“. През 2013-а Хилберт се завърна в Леверкузен, но почти не излизаше на терена. Договорът му изтече и не бе подновен.

Коло Туре

Два пъти бившият национал от Кот д‘Ивоар стана шампион на Англия – с „Арсенал“ през 2012-а и с „Манчестър Сити“ през 2014 година. След това премина в „Ливърпул“ и за последно беше в „Селтик“, откъдето го освободиха.

Джулиън Лескът

За втори път бившият английски национал остава без отбор. Три месеца тази година Лескът беше в гръцкия АЕК. По-късно неуспешно опита да се завърне в английския футбол в „Съндърланд“.

Матю Фламини

И французинът за втори път е без тим. Твърде бързо след втори трансфер в „Арсенал“ през 2016-а халфът започна да си търси отбор. През лятото изтече договорът му с „Кристъл Палас“, но бившият играч на „Милан“ и „Марсилия“ не може да си намери нова работа.

Ян Кирхоф

26-годишният германец е известен, че стигна дори до „Байерн“, където има няколко мача. След това кариерата му го отведе в „Шалке“ и „Майнц“. Последният му тим бе „Съндърланд“, но и оттам го освободиха.

Джо Ледли

Брадатият халф има 73 мача в националния отбор на Уелс , колкото и мегазвездата Гарет Бейл. Безработният сега футболист е играл на Острова за „Кардиф“, „Селтик“ и „Кристъл Палас“.

Сеад Салихович

Босненецът с немски паспорт е юноша на „Херта“, а девет години игра за „Хофенхайм“. След това той си пробва късмета в Китай, където потъна до втора дивизия. „Санкт Гален“ опита да съживи кариерата му, но накрая го изгони.

Патрик Еберт

Още един юноша на „Херта“ с подобни проблеми. След 109 мача в Бундеслигата за берлинчани той отиде в испанския „Валядолид“. Последва един сезон в „Спартак“ (Москва), после още два в „Райо Валекано“. Сега го освободиха от мадридския тим.

Джузепе Роси

Бившият италиански национал е играл в почти всички големи първенства. В Англия бе в „Манчестър Юнайтед“ и „Нюкасъл“, в Италия нападаше за „Фиорентина“, а в Испания – за „Виляреал“, „Леванте“ и „Селта“. Сега обаче никой не го иска.

Клаудио Писаро

Перуанецът е един от най-добрите нападатели в историята на Бундеслигата със 191 гола за „Байерн“ и „Вердер“. След 2015 година Писаро за втори път остава без тим. За последно той бе във „Вердер“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят