Избират Ван Дайк за играч на сезона

Защитникът на „Ливърпул“ Върджил ван Дайк по всяка вероятност ще бъде избран за футболист на годината във Висшата лига през сезон 2018/2019. Поне това твърди в.„Дейли Мейл“. Холандският бранител е преборил за престижното отличие Рахийм Стърлинг от „Манчестър Сити“, като двамата са най-изявените претенденти за трофея.

Официалното обявление ще дойде в петък, но медията твърди, че наградата за втора поредна година ще остане в „Ливърпул“. През миналата Мохамед Салах ликува на върха на класацията.

Топ 6 през тази година се допълва от съотборника на Ван Дайк в „Ливърпул“ Садио Мане, а Стърлинг е със своите съотборници в „Сити“ – Серхио Агуеро и Бернардо Силва. Последният представител е звездата на „Челси“ Еден Азар. Всички те попадат и в идеалния отбор, освен халфът на „сините“ от Лондон, както и Салах. Белгиецът е изместен от Пол Погба от „Манчестър Юнайтед“. Френският халф е единственият в единайсеторката, който не е от "Ливърпул" и "Сити". За най-добър страж пък ще бъде избран бразилеца Едерсон, който пази за лидера в класирането.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят