Избират кола на годината у нас

Повече от 60 нови модела участват в юбилейното 20-о издание на конкурса „Кола на годината“ в България. Победителите в различните категории ще бъдат оповестени и наградени в четвъртък на церемония в София Ринг Мол. Вече са ясни финалистите, тъй като премина първият кръг от гласуването на организаторите от прес авто клуб „България“.

След пресявката за наградите във всяка от шестте категории се състезават по пет автомобила. Във финалната обиколка за голямото отличие „Кола на 2017 година“ влизат Citroen C3, Mercedes E класа, Renault Megane, Suzuki Baleno и Volvo S90 (по азбучен ред). Така конкурсът ще има нов победител след трите поредни успехи на Skoda със Superb (2016 г.), Fabia (2015) и Octavia (2014).

Citroen C3 се състезава за първото място и в групата на градските автомобили в конкуренцията на Audi Q2, Hyundai i20 Active, MINI Cabriolet и Suzuki Ignis. Тази година крайно оспорвана е категорията на кросоувърите, в която до финалната петица стигнаха Ford Edge, Jaguar F-Pace, Peugeot 3008, Seat Ateca и Skoda Kodiaq. Първият кросоувър на Jaguar - моделът F-Pace, е номиниран и за най-добър премиум автомобил наред с още един представител на марката - с Jaguar XF, както и Lexus RX450h, Mercedes E класа и Volvo S90. В категорията на екоавтомобилите също има два модела от един бранд. Това са BMW 225xe и BMW 330e, а останалите три коли са хибридите Hyundai Ioniq, Toyota Prius и Volvo XC 90 T8 Hybrid.

Три пикапа - Toyota Hilux, Great Wall Steed 6 и Nissan Navara, и два технически идентични лекотоварни и пътнически ванове като Citroen Jumpy и Peugeot Expert си оспорват първото място в групата на многофункционалните автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили