Избират нова шефка на 29-ти ДКЦ, старата се покрила

Без заплати могат да останат служителите на 29-и ДКЦ в столичния квартал "Гоце Делчев". Причината е, че новата управителка на общинската болница се е отказала от поста си. Това се е случило на 29 юли, когато за последно Столичният общински съвет заседава. От тогава тя спряла да ходи на работа и да вдига телефона си.  Сега поликлиниката е без управител и няма кой да нареди както заплатите на работещите там, така и да плати сметките.

На извънредна сесия на СОС утре ще се предложи за гласуване нов шеф - Росица Спасова. Тя е била управител на 22-о ДКЦ и има опит. Спасова се е съгласила да поеме новата позиция.

"Не можем да оставим ДКЦ-то без управител толкова дълго време. Трябва да се плащат сметки, да продължи да работи. Около 12 000 души се преглеждат там годишно. Това е голямо и добре работещо ДКЦ", категоричен бе зам.-кметът с ресор здравеопазване Дончо Барбалов.

На извънредното заседание на общинския съвет ще се гледа и още една точка - изборът на временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост". В началото на седмицата досегашният кмет на "Младост" д-р Цвета Авджиева подаде оставка по настояване на ГЕРБ и столичния градоначалник Йорданка Фандъкова. Причината е стартът на застрояване на частен терен - детска площадка между 19-и, 20-и и 21-и блок в "Младост 1". Междублоковото пространство е частна собственост, но жителите на квартала са недоволни, защото никой не ги уведомил, че сегашната детска площадка ще се застроява.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България