Изборите според номера на бюлетината

66 партии и коалиции се регистрираха в ЦИК

Вотът наесен крие рискове и изненади в последния момент

Датата на местните избори - 27.10.2019 г., е много важна за България. Каквито решения бъдат взети на този ден, каквито действия бъдат предприети, те ще важат за повече от 3 години напред. Това прогнозира пред “Труд” нумерологът Ели Маринова. Тя разтълкува какво вещаят комбинациите между номерата на някои от партии в бюлетината и главните им кандидати за кметове, след като вчера беше изтеглен жребият за предстоящия вот.

Общо 66 партии и коалиции се регистрираха в ЦИК за местните избори и участваха в тегленето на номерата. Партия ГЕРБ ще е в изборните книжа под номер 43, БСП - 56,. ДПС - 55, от “Воля” изтеглиха номер 51, от “Атака” - 4, НФСБ - 8, а “Демократична България Обединение” ще са с последния номер от бюлетината - 66.

В градовете с районно делене - София, Пловдив и Варна, ще има и бюлетина за кметове на райони, а в населените места с над 350 жители и за кметове на кметства. Последните са над 1900 според списъците на ЦИК.

Общо 20 са кандидатите за стола на Йорданка Фандъкова в столицата. Щяха да бъдат 21, ако обвиняемата за подкуп Десислава Иванчева не беше пропуснала крайния срок да си внесе документите за изборите. “В София битката ще е главно между кандидатите на ГЕРБ и БСП, като Фандъкова и Манолова са почти равностойни, от което следва много вероятен балотаж”, сочи в прогнозата си Маринова. По думите є датата на балотажа - 03.11.2019 г., ще затвърди действието на взетите решения. “И двете дати крият рискове и изненади в последния момент. Мога да кажа, че и денят на изборите, и денят на балотажа ще са доста динамични, драматични и интересни, тоест можем да очакваме по-висока избирателна активност и то не само в големите градове”, уточни Маринова.

№4

„Атака” да спазва добрия тон

“Атака”, с бюлетина №4, начело с Волен Сидеров, ще има възможност да се открои, да бъде забелязана и да спечели точки, образно казано, но ще се наложи и да се съобразява със строги правила и ограничения, да спазва добрия тон. Партията успя да си извоюва популярност и авторитет, но понякога по спорен и напрегнат начин. Около нея и във връзка с нейната дейност често се поражда сериозно напрежение, което понякога е прекомерно и не работи в очакваната посока. Във връзка с конкретните избори, може би ще е по-добре да се стреми да спазва добрия тон и да не прекрачва границите в отношенията с другите по безапелационен, дори безпардонен начин. Това е така, не само защото номерът на бюлетина №4 налага строги правила за спазване на добрия тон, реда и закона, изисквания по отношение на дисциплината и ограничения по отношение твърде свободния изказ на мнения, но и защото тук се събират много четворки, които фигурират и в нумерологичната карта на лидера Волен Сидеров, което може да породи сериозно напрежение и конфликт между идеалите, към които се стреми партията и здравият разум и начините за постигането на тези идеали.

№34

ВМРО с пробив на места в провинцията

ВМРО е с бюлетина №34, начело с кандидата за кмет на София Ангел Джамбазки, който до този момент се е доказал като добър политик, организатор и експерт, но на друго ниво и в друга среда. И той като участник в изборите ще бъде забелязан и откроен, ще отбележи точки, образно казано, но едва ли ще успее да се вмъкне в основната борба между кандидата на ГЕРБ Фандъкова и този на БСП Манолова. Все пак това ще е една добра възможност за него да продължи да трупа популярност на политическата сцена. Успехите на партията са по-скоро по места, в провинцията що се отнася до вота,който предстои.

Тук отново, както и при номера на ГЕРБ, има комбинация между 3 и 4, което прави 7 - перфекционизъм и високо квалифицирана и експертна дейност, но на обратно - водеща е тройката. Когато се получи тази комбинация, има опасност партията и нейните представители или да започнат да празнуват преждевременно евентуалната си победа и да пропуснат нещо много важно, свързано с предизборните битки, и/или да се оставят да бъдат въвлечени в не особено лицеприятни размени на компромати, което със сигурност ще работи против тях.

№56

Противоречия грозят БСП

БСП е с бюлетина №56, която от една страна, също дава възможност за добра комуникация с електората, а от друга, говори за известна доза идеализъм, а от трета - за желание да се следват редът и законът, справедливостта, моралът и етиката. Точно тук се срещат номерът на конкретната бюлетина и възможностите на Мая Манолова. През октомври тя ще може да разчита на гъвкавост, а през ноември ще може да акцентира на възможност за експертна дейност. Битката и за нея няма да е лесна.

Номерът на бюлетина №56 говори за известна доза противоречие, породено от необходимостта да бъдат съчетани стремежът към свобода и свободно общуване на всички нива и по всякакъв начин, на новаторството и творческият подход на 5 и строгите изисквания за спазване на реда и закона, изискванията за спазване на традициите и зачитането на родовите корени, за изискването за толерантност и съпричастност, които обаче може да бъдат раздути до налагане на твърде строги правила и изисквания, до незачитане на чуждото мнение и оценка. Сборът на 5 и 6 е 11, което говори за прояви на идеализъм, за чувствителност и желание за взаимопомощ и съпричастност, но и за прояви на фанатизъм, за злоупотреба с понятията морал и етика.

№43

ГЕРБ да заложат на работещи стратегии

ГЕРБ е с бюлетина №43, която дава възможност на партията да се представи като сигурна и стабилна и да увери електората си в своята надеждност, от една страна, и във възможността си за лесна комуникация с хората от друга. От нумерологична гледна точка номерът на бюлетината е благоприятен и за самата Йорданка Фандъкова, която до този момент е доказала своите организационни и експертни качества на разумен ръководител на София, своята отговорност и съпричастност към проблемите на града, но на тези избори на нея ще є се наложи да се доказва още повече, да влезе в една трудна битка с равностоен противник.

Номерът на бюлетина № 43 има три компонента - цифрата 4, която отговаря за строгата дисциплина и чувството за справедливост, но 4 предупреждава за опасност от проблеми, породени от желание за ограничаване на свободата на действие, което поражда конфликти, за опасност от усложняване решаването на поставените задачи, за предявяване на прекомерни изисквания и поставяне пред свършен факт. Цифрата 3 отговаря за оптимизма и положителната нагласа, за социалното общуване, като в това число влизат и клюките и компроматите. Сборът е 7 - символ на експертната дейност и перфекционизма, на умението за изграждане на работещи стратегии, на изненадите за добро или не толкова, но и за прояви на арогантност и цинизъм.

№55

ДПС набляга на нови подходи

ДПС е с бюлетина №55. Това показва, че движението ще приложи нови и новаторски методи в предизборната си кампания, но до колко те ще бъдат ефективни, е много рано да се говори. Все пак ДПС има своите силни позиции по места, което вече се е превърнало в традиция. Тоест, ако движението заложи на традицията, съчетана с новаторството, но не с прекалени очаквания, ще успее да задържи сигурните си позиции.

В случая двете петици в номера на бюлетината (№ 55), които са символ на новаторството и експериментите, на вятъра на промяната, от които се получава пълнотата на 10 - ново начало на по-високо ниво, може да изиграят една не особено добра роля на ДПС (с основно число 8-елемент земя). ДПС разчита на сигурната и стабилна основа на земята, а елементът на двете петици на бюлетината е с елемент въздух. Според това, което ни учи нумерологията по отношение на елементите на сътворението земя и въздух не могат да се съчетаят. Поради това тази комбинация предупреждава за опасност от прояви на повърхностност и нестабилност в едни ситуации и за прилагане на твърде строги и сурови методи в други ситуации.

№66

Шестицата пречи на Демократична България - Обединение

Демократична партия - Обединение с бюлетина №66 включва коалиция от три десни партии, които на този етап са обединени от цел за постигане на разбирателство по няколко показателя, но до голяма степен са с различни програми и основи. Тази коалиция е с бюлетина №66, която по различен начин противоречи с отделните партии, съставящи тази коалиция. По принцип шестицата отговаря за спазването на реда и закона, за родовите корени и традициите, но често тя е твърде инертна и става враждебна, когато някой се опитва да я промени отвън, без тя да е вътрешно убедена от необходимостта от обновяване и промени. Числото търси хармония и красота и се стреми да ги създава, но по един тих и специфичен начин, а средата на предизборната борба не е нито тиха и спокойна, нито комфортна. Поради това творчеството и благоприятната изява на тази голяма сцена на сбора от двете шестици - 12/3 или може да бъдат спънати, или да бъдат изродени в празни или не особено уместни прояви и изказвания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика