Избори за президент и за кмет на "Младост" - заедно

Бойко Борисов

Ще направим така, че с президентските избори да се проведат частични местни избори за кмет на район „Младост”, коментира в Ловеч министър-председателят Бойко Борисов за поисканата оставка на кмета на столичния квартал „Младост” заради плановете за застрояване на зелени площи, предаде "Фокус".

„Разбрал съм се с ръководството на партията и изпълнителната комисия. За кв. „Младост” на София, от една спалня, която беше преди 10-15 години, в момента е един от най-хубавите квартали. Като се започне от прекарването на южната дъга до там, Бизнес центъра, метрото, санирани всички училища и детски градини, трилентови булеварди там, където едва се минаваше. И всичко това, което сме направили, да даде на някой възможност да се възползва от това да каже, че било влошено качеството на живот. То стана един от най-хубавите квартали”, заяви премиерът.

Той обясни още, че е разпоредил кметът на този район да подава оставка и да се отиде на нови избори в „Младост”, защото правителството, Столична община и ГЕРБ като партия са направили толкова много за „Младост”, че не иска да чува за протести на хора, на които някой се опитал да им вземе зелената площ.

„Толкова паркове и градини се направиха в София, че просто не го заслужаваме и който го е допуснал, ще си понесе още днес отговорността”, каза още Бойко Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика