Изборният ден започна в спокойна обстановка

Снимка: Архив

Изборният ден е започнал нормално, съобщиха от пресцентъра на МВР. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално.

Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.  До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 2360 полицаи от СДВР и жандармеристи, които отговарят за реда и спокойствието в столицата.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР ще работят от  8:30 до 19 часа и ще издават и в днешния ден удостоверения  на граждани, изгубили, откраднали или повредили личните си карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден. От МВР припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Общо 14 хиляди полицаи ще се грижат за реда и сигурността в изборния ден. Специално внимание ще бъде обърнато на рисковите региони у нас. Служителите на полицията ще се намесват само ако са сезирани от председателите на избирателни комисии.

"Служителите стоят извън помещенията или сградите, където се гласува, като единствено оказват съдействие на председателите на секционни избирателни комисии при тяхно поискване, при евентуално нарушение на обществен ред, и нещо, което може да бъде пречка за провеждане и нормалното протичане на изборите", заяви пред БНР  комисар Тодор Гребенаров – заместник-директор на ГД „Национална полиция“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България