Избраха Андрей Ковачев за зам.-председател на групата на ЕНП

Евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Ковачев беше избран за заместник на Манфред Вебер в Председателството на Групата на ЕНП - най-голямата политическа група в Европейския парламент, след тайно гласуване с бюлетини. Това съобщиха от пресслужбата на българските евродепутати от ЕНП.

Ковачев и останалите заместници отговарят за ръководенето на Групата по време на пленарните заседания на Европейския парламент. Освен това те я представляват пред външни фактори и подготвят основните направления в политиката и важните решения за стратегията на Групата. Ковачев каза, че това е признание за активната роля на ГЕРБ в европейското политическо семейство:

"Първо искам сърдечно да благодаря на всички мои колеги за гласуваното доверие. Това е признание за активната роля на ГЕРБ в най-голямото европейско политическо семейство и за работата на цялата българска делегация в Групата на ЕНП. Благодарение на убедителната ни победа на европейските избори и твърдия проевропейски курс на правителството на премиера Бойко Борисов, гласът на България ще продължи да се чува силно в Европейския парламент. Успешното Българско председателство на Съвета на ЕС и политическото лидерство на българския еврокомисар г-жа Мария Габриел по една от най-важните теми - цифровата икономика, показват, че ние сме фактор в европейската политика“, каза Ковачев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика