Избраха заместник-председатели на КФН

Бойко Атанасов, председател на КФН

Депутатите одобриха Мария Филипова и Илиана Христова

Попълниха състава на комисията

Парламентът избра Мария Филипова и Илиана Христова за заместник-председатели на Комисията за финансов надзор (КФН). Филипова, която беше председател на Държавната комисия по хазарта, ще ръководи управление “Надзор на инвестиционната дейност”, а Христова, която досега беше директор на ТД на НАП-София – управление “Застрахователен надзор”. Кандидатурите им бяха предложени от председателя на комисията Бойко Атанасов. Той посочи, че пътят към успеха на КФН минава през създаване на добър, сплотен екип от професионалисти, добра комуникация с обществото и стриктен надзор.

Председателят допълни още, че с дългогодишния опит на Филипова в държавната администрация в сферата на финансите, тя ще допринесе за успешното международно сътрудничество и обмена на добри практики в контекста на подготовката на България за присъединяване към валутно-курсовия механизъм ERM II.

Шефът на КФН обяви, че според него опитът и идеите на Илиана Христова са от ключово значение за справяне с последствията от фалита на застрахователна компания “Олимпик”, както и в изпълнение на обещанието за ограничаване и превенция на подобни случаи в бъдеще.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси