Избраха изпълнители за снегопочистване на 220 км общински пътища в Търговище

Земеделските стопани и фирмите се ангажират за два зимна сезона

Избрани са изпълнителите за снегопочистването по всички 9 направления от общо 220 км общинска пътна мрежа в Търговище. На втората обществена поръчка, обявена за почистване, бяха определени и организациите, които да поддържат проходимостта при сняг към последните 4 направления от междуселищната мрежа, стопанисвана от общината, съобщиха от местната администрация.

Изпълнителите по всички направления на общинските пътища са с опит в снегопочистването, разполагат с необходимите персонал и машини. Това са основно земеделски производители и строителни фирми. С тях се сключват двегодишни договори, като ще бъдат отговорни за снегопочистването през този и следващия зимен сезон.

Плащанията към тях ще бъдат на база свършена работа, допълват от общинската администрация. Кметовете или наместниците на населените места, по всяко от отделните направления, са натоварени да осъществяват първичния контрол и да разписват протоколите за часовете, отработени от машините. Тези справки ще се внасят в общината, където ще се осъществява второ ниво на контрол и едва тогава ще се заплаща.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България