Избраха Мъри за треньор на годината

Станимир Стоилов беше избран за треньор на годината в Казахстан. Воденият от българския наставник "Астана" спечели четвърта поредна шампионска титла, а това гарантира индивидуалния трофей на Мъри.

"Стоилов спокойно може да бъде определен като най-добрия треньор не само за годината, но и в историята на футбола ни", пише казахстанският сайт "Спортс".

В допитването участваха собствениците, треньорите и капитаните на всичките дванадесет отбора в елитната Висша лига. От всички 36 гласа общо 25 отидоха за Мъри. Треньорът на "Астана" събра 84 точки, докато зад него останаха Карлос Ферер от "Кайрат" и Алексей Петрушин от "Ордабаси".

Стойчо Младенов, който класира "Кайсар" на шесто място, също беше похвален за работата си през сезона. Бившият треньор на ЦСКА обеща, че ще направи всичко по силите си догодина отборът му да е по-напред след края на шампионата.

"В моя тим съм събрал само вълци - каза Младенов за „Спортс“. - Това животно е символ на нашия клуб, както и на град Кизилорда. Никой не може да укроти вълка. Той олицетворява характера на народа в Кизилорда, както и хората в моя екип".

Младенов разкри, че кръстил с името Булгар подарения от губернатор Кримбек Кушембаев кон.

"Най-уникалният и необичаен подарък, който съм получавал - добави Младенов. - Булгар е в местната конска база. Много обича моркови".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ