Избраха най-добрите спортисти на Шумен

На тържествена церемония в четвъртък вечерта бяха наградени най-добрите спортисти, треньор и отбор в Шумен за 2017-та година.

Световният и европейски шампион по муай тай Пламен Борисов от СК „Шуменска крепост“ е спортист №1 на Шумен. Останалите от десетката най-успешни състезатели са Любомира Николова – карате, Каан Шюкри – карате, Иван Иванов – кик бокс, Димитър Димитров – карате, Иван Славчев – фехтовка, Здравко Димитров – ММА, Трифон Илиев – лека атлетика, Енгин Мустафа – карате, Диан Минчев – вдигане на тежести.

За треньор на годината бе избран Галин Методиев от СК "Шуменска крепост".

Отбор на годината стана хандбалния СХК "Шумен 98"-жети.

Ветеран спортист e Каролина Николова – лека атлетика.

Приз за принос в спорта за хора с увреждания получи Али Мехмед.

Призът за принос в развитието на шуменския футбол бе за Станислав Тодоров – Съдия по футбол №1 на България.

Награди статуетки получиха и 50 млади спортисти. Това са момичета и момчета на възраст до 14 години от 25 шуменски клуба.

trsh2112-12a

Церемонията по награждаването в залата на Младежкия дом беше уважена от кмета на Шумен Любомир Христов, зам.кметовете Найден Косев, Росица Антонова, областния управител Стефан Желев, председателят на Общинския съвет проф.Борислав Беджев и местни парламентаристи.

"Уважаеми спортисти, благодаря, че представяте града ни. С успехите ви за Шумен се чува в България и по света", обърна се към отличените състезатели, треньори и гости градоначалникът Христов. "Общината все още е длъжник на спорта, но ви обещавам, че ще продължим да работим, за да имате повече успехи. Следващата година тази церемония ще се проведе в „Арена Шумен“", каза кметът.

Както "Труд" писа , до май идната година залата трябва да бъде открита, а за нея вече са заявени и големи състезания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България