Извадиха още две момчета от пещерата в Тайланд

Вътре остават последните две деца и треньорът

Десет са вече спасените от нводнената пещера в Таиланд, в която преди две седмици бяха блокирани 12 непълнолетни момчета и техният треньор по футбол.

Позовавайки се на свидетел, агенция Reuters съобщава, че двама души са извадени от пещерата на носилки след възобновяването на спасителната операция тази сутрин. В неделя и понеделник бяха спасени общо осем момчета. Всичките са в болница без опасност за живота. Някои от тях поискаха шоколад и месо за закуска, но докторите препоръчват по-лека храна.

Две от момчетата вероятно са развили белодробни инфекции. Всички деца са поставени под карантина от родителите си поради риска от заразяване и вероятно ще бъдат държани в болница в продължение на седмица, за да преминат тестове.

От ръководството на спасителната операция заявиха, че очакват да се сблъскат с най-големи предизвикателства именно днес, в последния ден на евакуацията.

Спасителите се учат от опита си и бяха два часа по-бързи в понеделник, когато извадиха вторите четирима от пещерата. Времето е важен фактор, тъй като усилващите се мусони дъждове заплашват отново да наводнят тунелите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия