Извадиха Тигъра от основния състав

„Астра“ извади от основния състав Пламен Илиев. Пацо Тигъра, както е известен българския страж, има предварителен договор с „Лудогорец“. Той влиза в сила от лятото. Тогава вратарят става свободен агент. Именно заради това той е отстранен от от първия отбор на „Астра“ и е пратен да тренира с резервите. Това наказание е именно заради факта, че пренебрегна офертите на клуба и предпочете да се завърне в България.

Тигъра не беше качен и в чартъра на румънците за зимната им подготовка в Турция. Така, ако остане в Гюргево до края на сезона, едва ли ще запише и една игрова минута за първия отбор и ще се подготвя само за здраве.

От „Лудогорец“ вече обявиха, че правят всичко възможно да привлекат футболиста още сега през януари и вече са в контакт с ръководството на „Астра“, но все още няма официална развръзка.

„На този етап нямаме договорка – коментираха от Разград преди заминаването на тима за подготвителен лагер в Турция. - С румънските колеги поддържаме официален контакт. Опитваме се още от зимата те уредим Илив и Серкан Юсеин от „Ботев“ (Пд). Ако не успеем да се договорим, ще ги чакаме през лятото“.

От щаба на „орлите“ признаха, че са готови да продадат титулярния си вратар Ренан, но при солидна оферта.

„Ние продаваме скъпо“, лаконични бяха от лагера на шампионите.

„Лудогорец“ ще изиграе шест контроли в Турция. Първият съперник е „Ботошани“, като спарингът с румънския отбор е на 15 януари. Играчите на Антони Здравков ще премерят сили още с унгарския „Хонвед“, „Клуж“, лидера в полското първенство „Легия“ (Гданск), руския „Ахмат“ и първенеца на Сърбия „Цървена звезда“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ