"Изворите" с трите моми в Котел - сред първенците в онлайн фотоконкурс

 

Снимката „Изворите в Котел“ на любителя–фотограф Цветелин Кайпаков от Котел събра 862 гласа в онлайн надпреварата на фотоконкурса „Изворите в България“ - похвалиха се от общината.

Конкурсът се организира от Българска асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата“, в рамките на събитието „Седмица на водата-2018". Кайпаков живее и работи в Котел. От 2 години се занимава непрофесионално с фотография. Снимката на автора представя един от символите на Котел – Паметникът на трите моми в парк „Изворите" в Котел през зимата.

Номинираните творби от онлайн-гласуването и вота на журито, получават право да се включат във фотоизложба „Изворите на България“, както и да се състезават за наградния фонд на фотоконкурса, ако отговарят на техническите изисквания и след деклариране на авторството на фотографиите-участници.

Всички 50 окончателни номинации ще станат част от голяма изложба, която се организира в София по случай Световния ден на водата – 22 март. Тематичната изложба цели да постави начало на серия от събития, които ще повдигнат теми, свързани с актуалното състояние на водните ресурси на България и с възможностите за модерно социално отговорно оползотворяване.

Ето и пълният списък на номинираните участници в конкурса: „Изворите – Котел“ - Цветелин Кайпаков, "Златният водопад", с. Иванча - Нели Манчева, Водопад "Коруча", Сливен - Петър Гочев, "Пролетно вълшебство" - Грета Добрева, "Кадемлийското пръскало" - Инко Бургелов, "Свежест" - Боян Драгомиров, "Каменишки водопад" - Илия Левков, Водопад „Мангъро“ - Нели Милушева, "Гейзерът в Сапарева баня" - Никола Колев, "Крушунски водопади" - Сашка Александрова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони