Извънземна цивилизация навестила Антарктида

Може само да са гадае какви са били жителите на селището и дали изобщо са били хуманоиди

Необичайните черепи имат изключително много разлики с характеристиките на хората и загатват за сблъсък с представители от други светове

Странни и зловещи находки вълнуват световните учени. В региона  Ла Паил в Антарктида преди две години американски специалисти се натъкват на издължени черепи. Първоначалните предположения им са, че става въпрос за човешки останки, въпреки че няма данни на ледения континент да е имало хора.

По-късно ученият от Смитсъновия институт Деймиън Уотърс излиза с шокиращата теза, че всъщност става въпрос за извънземни индивиди.

„Екипът не можеше да повярва на очите си - първите ни предположения, че става въпрос за хуманоиди рязко се разминават с данните, които получихме след анализ на останките. Структурата на черепите е несъвместима с човешката физиология“, допълва археологът.

Това не е първата подобна находка - такива злокобни неща са намирани в Перу и Египет.

Дори да не става въпрос за извънземни, това откритие все пак е невероятно - доказва се, че се е осъществявал контакт между цивилизациите в Африка, Южна Америка и Антарктида.

Друга теория гласи, че удължените черепи са следствие от умишлена деформация.

Процедурата е била прилагана спрямо деца от елита в много древни култури. Правело се, като още неоформените и меки черепи на бебетата били увивани и стягани в плат.

Все пак тези останки имат изключително много разлики във физическите си характеристики спрямо нормалния човешки череп.

Откритието е изключително важно, независимо дали става въпрос за извънземни посетители, загинали при евентуална катастрофа, или изчезнал праисторически генотип хора.

 

Ледените пирамиди на Южния полюс

На ледения континент са намерени и други останки от цивилизация. Пирамидите, открити там,  приличат на тези в Гиза, но тази част от планетата е замръзнала преди повече от 12 000 години.

Привържениците на теориите на конспирациите твърдят, че странните и правилни образувания са дело или на извънземен интелект, или на военни експерименти. Все пак по-скептично настроените отдават появата на т. нар пирамиди изцяло на природата.

Пак по думите на конспиративно настроените те са следа от съществуването на древна култура. През 2009 г. са открити следи от полен (палмов цветен прашец), който доказва, че някога мястото не е било покрито с лед.

18-3

 

Чрез дистанционно сондиране

НАСА откри селище под 2,3 километра лед

Мисията Ice Bridge на НАСА показа неоспорими данни за съществуването на древно човешко селище, заровено под цели 2,3 километра вечен лед в Антарктида. Впечатляващото и шокиращо откритие е направено при авиационни изпитания на ATLAS (Advanced Topographic Laser Altimeter System). Официално системата ще бъде пусната в пълна експлоатация едва през втората половина на следващата година, когато се очакват и нови интересни сведения не само за останките от човешкото селище, но и измененията в полярния лед.

По думите на ръководителя на мисията Нейтън Боровиц „съществува изключително малка вероятност тези данни да бъдат грешни. Той добавя, че само може да се гадае колко хора са живели в това селище или дали въобще са били хуманоиди, като посочва, че повече светлина по темата ще има след старта на ICESat-2 през 2017 г.

Belgium_scientists_Icedrilling

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл