Извънредна докладна на кмета на Бургас: Реже 100 000 лева от издръжката на администрацията

Кметът на Бургас Димитър Николов внесе извънредна докладна записка на сесията на общинския съвет във вторник. 100 000 лева ще бъдат отрязани от издръжката на администрацията и дадени за най- спешни ремонтни работи на пострадалите от наводненията селища. Става дума за огради, покриви и други най- спешни нужди на засегнатите домове, обясниха от общината пред "Труд". Не става дума за заплати, уточниха още от кметството.

Освен от дейности за издръжка на администрацията, пари ще бъдат намерени и от други преструктурирания. Средствата ще бъдат използвани за спешни възстановителни дейности в най-засегнатите райони на община Бургас- Равнец, Братово и "Горно Езерово".

Във фонда за бедствия и аварии има неизчерпани средства, които възлизат на 68 000 лева, които също ще отидат в помощ на останалите без дом и бедстващи хора. Част от парите в този фонд са били изразходвани за пожарите през лятото.

Така общината ще подпомогне пострадалите с общо 168 000 лева.

В сряда ще бъдат внесени всички констативни протоколи и снимков материал, събрани от общинарите, въз основа на които Комисията по бедствия и аварии към МС се очаква да отпусне и държавна помощ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони