Извънредно положение във Флорида и части от Джорджия заради урагана Дориан

Властите в югоизточната част на Съединените щати обявиха извънредно положение на фона очаквания за поройни дъждове и опустошителни ветрове от урагана Дориaн. Природната стихия се предполага, че ще достигне континенталната част на САЩ през уикенда, информира БНР.

Синоптиците предупреждават, че Дориaн, който е момента е поставен в категория едно се очаква да увеличи силата си до категория четири. Милиони по крайбрежието могат да се окажат под преките опасни и смъртоносни удари на урагана. Властите се готвят за катастрофални последствия. Извънредно положение е обявено във Флорида и в част от Джорджия. Конкретно във Флорида най-голямата електроснабдяваща компания обяви, че разполага с над десет хиляди служители за възстановителни работи. В щата също се очакват доброволци от различни точки на страната.

Посолството на Република България във Вашингтон препоръчва на българите в САЩ да спазват стриктно указанията на местните власти и при необходимост от съдействие да се обадят на спешния номер 911 или на телефоните на посолството: (202) 387 0174; (202) 299 0273; (202) 483 1386.

Междувременно, президентът Доналд Тръмп отмени пътуване в чужбина като посочи, че топ приоритет за администрацията е да се погрижи за безопасността на тези, които са по пътя на урагана.

Тръмп се очакваше да се включи в отбелязването на 80 години от Втората световна война във Варшава. Вместо него в събитието ще участва вицепрезидента Майк Пенс.

ураган

дориан

сащ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка