Извършителка на грабеж бе задържана в бързия влак София-Бургас

Снимка: Архив

32-годишна извършителка на грабеж в Сливен бе задържана в бързия влак София-Бургас, съобщиха от ОД на МВР. В разкриването и залавянето й са участвали криминалисти от Сливен и охранители на железопътния транспорт към жандармерията в Бургас. Със съвместните им усилия В.О., родом е от първомайското с. Караджалово, влязла в ареста още същия ден.

На 22 февруари, около 11 часа, в Районното управление на МВР в Сливен бил получен сигнал, че 77-годишна старица от града е била нападната на улицата. Непозната млада жена я заплашила и със сила успяла да й вземе портмонето с лични документи и сумата от 150 лева. След това хукнала и избягала.

Полицията разполагала с описание на крадлата. Първоначално то насочило издирването към друго лице с подобни престъпни прояви. От полицията информирали колегите си от съседни Районния управления на МВР, както и железопътните управления. Така, когато гастрольорката се появила на жп-гарата в Сливен, охраната била предупредена, че се издирва млада жена за извършен грабеж. В.О. веднага направила впечатление, след като била забелязана на гарата да изхвърля от портмонето някакви документи. След това се качила във влака. Там е била установена от служител на жандармерията. Криминалисти от Сливен я прибрали от морския град и я задържали в ареста. Тя направила пълни самопризнания. Парите са върнати на бабата.

В.О. била криминално проявена, осъждана за кражби. Разследват я и за други подобни престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право