Изградиха повдигнати пешеходни пътеки на още 4 невралгични места в Пловдив

Повдигнати пешеходни пътеки бяха изградени на още 4 невралгични места в Пловдив, където най-често стават пътно-транспортни произшествия, някои от които завършват и с фатален край.

Две повдигнати „забри” има вече на ул. „Съединение“ до Средно училище „Димитър Матевски“ в жк „Тракия”, а останалите две се намират на бул. „Шести септември“ до кино „Екоплекс Синема“ и на ул. „Янко Сакъзов“ до Университета по хранителни технологии. „Изграждането на повдигнати пешеходни пътеки е част от стратегията на общината за безопасност на движението. Приоритетно работим на невралгични места с риск от пътно-транспортни произшествия с пешеходци“, коментира заместник-кметът на Пловдив по транспорта инж. Златин Велев.

Директорът на общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ инж. Борислав Кръстев допълни, че поредните 4 нови повдигнати пешеходни пътеки в града са обозначени със съответната вертикална и хоризонтална маркировка. „Наскоро с LED лампи там бе обновена светлинната сигнализация тип „Бягащ пешеходец“, която сега се вижда от достатъчно разстояние, така че шофьорите да намалят скоростта до 30 км/ч при преминаването на пешеходните пътеки”, допълни Борислав Кръстев.

Предишните повдигнати пътеки за пешеходци в Пловдив бяха пуснати през септември на кръстовищата на ул. „Стефан Стамболов“ с ул. „Славееви гори“ и на „Брезовско шосе“ с ул. „Борба“. До края на тази седмица предстои изграждането на такава пътека и край Основно училище „Елин Пелин“ на булевард „Хаджи Димитър”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони