Изграждат спортна площадка за 191 489 лева в свищовско училище

Обектът е по проект „Красива България“

Изграждат многофункционална спортна площадка в двора на училище в Свищов за 191 489 лева. В изпълнение на плановете си за развитие на културата и образованието през 2019 година, община Свищов кандидатства за участие в проект „Красива България“ към Министерството на труда и социалната политика с проектното предложение. При реализирането на разработката община Свищов участва с 53 % от цялата сума, а останалата част, в размер на 90 000 лева, ще бъде предоставена от Министерство на труда и социалната политика.

Проектното предложение е приоритетно за Общината, поради факта, че към настоящия момент в сградата на СУ „Димитър Благоев“, се възпитават и обучават 781 деца, разпределени в 36 паралелки, а за тях се грижат 103 човека педагогически и непедагогически персонал.

Сградата е топлоизолирана, но съществуващата спортна площадка в двора на училището за игра на децата е оборудвана с метални и стари съоръжения от периода на изграждане на обекта, които не отговарят на изискванията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Състоянието на тази територия е лошо – напукани настилки, разрушени огради и спортни уреди, което я прави не функционална и децата обучаващи се в учебното заведение не могат разнообразно да спортуват и заниманията им са ограничени, поради наличието на два амортизирали коша.

Няма обособени зони за други спортове на открито, настилката е оронен асфалт, което поставя в риск учениците по време на спортни занимания. От изключителна важност е сформираните спортни клубове, които въпреки всичко постигат резултати, да бъдат осигурени с подходящи зони за тренировка, с оглед създаване на материална среда, която да подпомага, а не да ограничава развитието на потенциала на младите спортисти.

Наличието на добра материално-техническа инфраструктура, подходящи оборудвани съоръжения ще допринесат за популяризиране на съответните спортове, както и за осмисляне на свободното време на всички ученици.

Настоящото проектно предложение ще допринесе за подобряване на материалната база в образователното заведение и качеството на предлаганата образователна услуга.

От подобрената среда ще се възползват също така и семействата на децата, споделяйки общи моменти в двора на учебното заведение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони