Изграждат супер модерно рибарско пристанище за 16.6 млн. лева

Община Варна има готов мащабен проект за модернизация и изграждане на рибарско пристанище в местността "Карантината"в квартал "Аспарухово" за 16.6 млн.лева.

8 милиона лева ще са безвъзмездно финансиране по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020, а останалите пари ще бъдат осигурени от местната хазна. Предложението на кмета Иван Портних беше прието на заседание на комисията по финанси и бюджет, предстои да бъде внесено на предстоящата сесия на ОбС. В него той припомня, че съществуващото рибарско пристанище няма защитена акватория за безопасно акостиране на лодките. Територията е недостатъчна и в близост има метален навес за продажба на риба и малко заведение тип бистро.

Според проекта ще бъдат изградени хидротехническите съоръжения и необходимата инфраструктура, ще бъде построена 3-етажна сграда за дейности, свързани с пристанището.

Предвижда се изграждане и на рибна борса в нея, както и на заведение за хранене.Продължителността на проекта е две години, а срокът за подаване на проекта е до 30 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България