Изграждат Център за грижа за възрастни хора в Свищов

Инвестицията е за 540 000 лева

Кметът на община Свищов Генчо Генчев подписа споразумение с управляващия орган на ОП „Региони в растеж“, с което се предоставя 100% безвъзмездна финансова помощ, за изграждането на Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване в крайдунавския град.

Центърът ще бъде издигнат на територията на бившата оздравителна детска градина, а проектът е на стойност 540 000 лева.

„За предстоящите строително-ремонтни дейности има избрана фирма изпълнител, изчаквахме подписването на този договор за финансирането на обекта. Предстоят процедури по одобряване на техническата документация на самия проект и се надяваме до началото на месец март да започне изграждането и преустройството на сградата в Център за 24-часова грижа за възрастни хора“, каза Генчо Генчев.

Той подчерта, че това била една изключително сериозна борба от страна на община Свищов, защото този вид услуга ще се реализира на територията на по-малко от 14 български общини.

Градоначалникът допълни, че веднага след приключване на строително-ремонтните работите ще се реализира проект по програмата за „Развитие на човешките ресурси“, с който да бъдат осигурени 30 работни места за служителите, които ще обслужват лежащо болните в Центъра – санитари, медицински сестри, социални работници, рехабилитатори и др. След като стартира дейността, Центърът ще премине едногодишен изпитателен срок, след което ще се превърне в държавна социално делегирана дейност.

„Това е още един такъв обект на територията на община Свищов, с който затваряме пълния пакет от социални услуги. Тези, които предлагаме са на изключително високо ниво и доказателство за това са постигнатите резултати и получените награди от национално и международно ниво на нашите центрове. С реализирането на този център отново ще покажем ангажираността си към хората, нуждаещи се от социална подкрепа“, категоричен е Генчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони