Издават "Големи и малки семейни истории" на победителите

Награждаването на участниците в литературния конкурс под патронажа на кмета на Варна Иван Портних

Международният литературен фестивал "Варна лит" отпечатва специално приложение с наградените творби в ученическия конкурс „Големи и малки семейни истории“. Той се проведе в рамките на третото издание на форума през тази година.

Приложението излиза в декемврийския брой на ученическия вестник „НахОДКи“ - безплатно периодично издание на ЦПЛР – Общински детски комплекс във Варна. В него се събират на едно място 14-те отличени семейни истории на деца от 1 до 12 клас, възпитаници на варненски училища.

Приложението с детските творби на „Варна Лит“ ще бъде представено в четвъртък, в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ в присъствието на наградените автори, техните учители и екипът на вестник „НахОДКи“.

В конкурса „Големи и малки семейни истории“ участваха над 100 ученици в две възрастови категории – от 1 до 7 клас и от 8 до 12 клас, а темата му провокира огромен интерес, карайки децата да научат повече за своето семейство, неговата история и герои, да потърсят интересното в родовата си памет и така да се предизвика разговор между поколенията.

Творбите бяха оценявани от специално жури - Захари Карабашлиев, писател и творчески директор на МЛФ „Варна Лит“, Кристиана Димчева, главен библиотекар в РБ „Пенчо Славейков“- Варна и Дора Солакова, учител по литература и преподавател по български език за чужденци.

Връчването на наградите се превърна в истински литературен празник с участието на популярните влогъри от канала „Айде.бг“ - Християна и Ивайло, авторите Мартин Колев, Весела Фламбурари, Мария Донева, Радостина Николова, Георги Тошев, Никола Райков и Юлия Спиридонова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони