Издадоха стихосбирка в памет на убита от рецидивист търновска студентка

Близки и приятели на зверски убитата от рецидивиста Илиян Здравков студентка във ВТУ Вероника Здравкова почитат паметта и със стихосбирка – албум.

Книжката излиза в ограничен тираж, а представяно и е на 28 юни от 18 часа в Народната библиотека „Св.св. Кирил и Методий” в София.

Представянето на първата и последна книга на момичето, което изгуби живота си преди повече от две години, се организира от Клуб „Писмена” и почернените роднини но Вероника.

Посмъртно излязлата стихосбирка - албум на Вероника Здравкова, озаглавена "Запомни ме!", може да бъде поръчана чрез заявка.

Вероника намери смъртта си на 28 февруари 2015 г., след като криминално проявеният Илиян Здравков я бе причакал по пътеката от жп гарата в старата столица. Злодеят я нападнал в гръб с цел да я ограби и я съсякъл с брадва като и бе нанесъл 7 смъртоносни удара по главата. Циганинът бе отнел вещи на момичето за около 400 лв. Полицията откри тялото на мъртвата студентка три дни по-късно във водите на р. Янтра във Велико Търново.

За пъкленото деяние Илиян получи 30 години затвор. По времето, през което е извършил престъплението, мъжът трябвало да е в затвора за друго нападение, извършено на 1 юни 2014 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България