Издадоха 56 акта за разходки в паркове и групово пиене на бира по улиците

Снимка: Архив

КПП-та не пускат по около 150 коли на денонощие да влизат в Търговище

56 нарушения в извънредното положение, свързани с разходки в паркове, събиране на групички на по бира и други, са установени до момента в община Търговище. Това съобщиха от Районното полицейско управление.

По 53 от тях са издадени актове за нарушаване заповедта на кмета за недопускане струпването на хора и разходки в парковите зони. Глобите в този случай са от по 50 лв. Основно нарушенията са в града, но 9 от актовете са в село Вардун. Полицията на два пъти се наложи да разпръсква младежки компании, които се събирали на по бира. В тях имало и непълнолетни и актовете са съставени само на тези над 18-годишна възраст.

Издадени са обаче и 3 акта по Закона за здравето, където санкциите са значително по-големи. Те също са за пребиваване на територията на паркови зони. Докладвани са на прокуратурата, която трябва да прецени как да се процедира.

От полицията съобщиха още, че на територията на общината има 4 установени случая на нарушаване на карантинните мерки и по тях се водят досъдебни производства.

Обобщената информация от петте контролно-пропускателни пункта (КПП) в Търговище пък показва, че на денонощие през тях преминават 2 500-2 600 автомобила. Тъй като всички КПП-та са на основни пътища, включително главния София-Варна, това включва и преминаващите транзитно край града коли. За сравнение преди ограниченията само по главния път автомобилите са били по над 4 000-5 000.

От полицията уточняват, че в началото на мерките, на ден от пунктовете са връщани по около 200 коли, чиито водачи и пасажери не се можели да посочат убедителна причина за влизането или преминаването през града. Сега полицаите връщали обратно по около 150 автомобила на денонощие без да им позволят да влизат в областния град.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България