Издигнаха търновец за председател на Федерацията по мотоциклетизъм

Георги Недев е най-младият общински съветник в старата столица

Най-младият общински съветник от Велико Търново Георги Недев е издигнат за председател на Българската федерация по мотоциклетизъм /БФМ/. В петък предстои Отчетно- изборно общо събрание на Федерацията, което ще се проведе в София в парк- хотел „Москва“. В него ще участват представители на лицензираните през последната година клубове по мотоциклетизъм от цялата страна.

Дневният ред на форума е от 12 точки, сред които отчети на досегашните Управителен и Контролен съвет, избор на нови ръководни органи и спортни комисии, промени в Устава, приемане на четиригодишна програма за развитие на мотоциклетния спорт, спортен календар за 2019 година, бюджет на Федерацията и т.н.

Георги Недев е създател и председател на мото клуб „Сикс спортс“ /В. Търново/, който съществува от 2014 година. Дългогодишен състезател по мотокрос, общински съветник във Великотърновския местен парламент. В момента той работи с 15 любители на мотокроса, половината от които деца и юноши. Със собствени средства изгради трасе край старата столица, на което води обучението на състезателите. През миналата година клуба работи по програма на Министерството на спорта, чиято цел бе и да популяризира мотокроса и други екстремни спортове. Кандидатурата на 27- годишният спортист е издигната от великотърновския клуб, който ще има трима делегати на Общото събрание.

„През последните години се опитвах непряко да помагам на колегите състезатели, с които непрекъснато сме в контакт и в боксовете си говорим не само за гуми и мощност на моторите, но и за други неща които са изключително важни за нашия спорт. Г-н Богдан Николов е председател на БФМ от 1994 година и безспорно е направил много неща за мотоциклетизма. Свидетели сме обаче колко бързо се развиват нещата и считам, че Федерацията има необходимост от нови хора, с нови виждания, актуални към настоящето и нуждите на състезателите. В случай, че получа доверието на делегатите на събранието едно от основните неща, на които ще обърнем внимание е решетката на 65 куб. см, 85 куб. см и на юношите, защото несъмнено те са бъдещето на нашия спорт. Считам, че трябва да се работи за възвръщане доверието на институциите, които помагат на спорта. Федерацията трябва да разработи проекти, чрез които финансирането да стига и до състезателите. Приех присърце номинацията, защото не съм от хората, които обичат да се оплакват, предпочитам да действам“, коментира Георги Недев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България