Издирваното момче от Ирак е влязло в страната без родителите си

Издирваното от българската полиция дете от Ирак за последен път е било забелязано в района на магазин в новозагорското с.Асеновец. В края на ноември малкият Ибрахим Халаф Али е бил настанен от нашите социални служби в Комплекса за социални услуги в селото. На 3 декември Ибрахим е излязъл от дома и е отишъл до местен магазин, за да си купи нещо. Тогава е бил забелязан за последно, разказаха в Асеновец.

9-годишното момче е влязло в страната ни заедно с брат си, без родителите им. Двамата са били част от по-голяма група, която е пресякла границата ни. Били са настанени в Регистрационно-приемателния център в Харманли. След това групата е направила повторен опит да пресече незаконно границата, при което е била заловена. Възрастните са задържани. Детето е настанено в Комплекса за социални услуги в Асеновец от социалните ни служби.

Издирването му е започнало веднага, на 3 декември вечерта и е продължило на следващия ден заради опасенията, че момчето може да се е изгубило и съществува опасност да пострада в студа. По-късно се е появила и друга версия. Че то може да е било отведено от близки.

Снимката на Ибрахим бе поместена в сайта на МВР с описание. Той е с нормално телосложение, кафеви очи и черна коса. От министерството отправиха апел към всички, които имат някаква информация за момчето, да се обадят на тел.112 или в най-близкото управление на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България