Издирват за затвора иракчанин, два пъти нарушил българските граници

Районна прокуратура в Монтана издаде Европейска заповед за арест на иракския гражданин Х.С.Салех, осъден вече два пъти за незаконно преминаване и опит за преминаване на границите на България. Салех се издирва, за да излежи наказанието си в затвора, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Осъденият иракчанин влязъл нелегално у нас на 17 юни 2012 г. като преминал през браздата  в района на Капитан Андреево. Той бил заловен и осъден от Районния съд в Свиленград на шест месеца „лишаване от свобода“, отложени с изпитателен срок от три години, и глоба в размер на 200 лв.

Три месеца по-късно обаче, на 21 септември 2012 г., заедно с граждани на Мароко и Ирак, Салех отново направил опит за незаконно пресичане на българската граница в землището на Чипровци, но пак бил арестуван от граничарите. През март 2013 г. Х. Салех е  осъден от Районния съд в Монтана на четири месеца затвор, които да изтърпи при първоначален „строг“ режим и да плати глоба от 100 лв. Нелегалният преселник обаче изчезнал и може дори да е напуснал България, смятат магистратите.

Иракчанинът се издирва с Европейската заповед за арест, за да изтърпи натрупаните от двете присъди общо 10 месеца затвор и да плати наложените му глоби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право