Издирват крадец на 10 картини от хотели

Правел се на архитект, искал да оглежда и задигал платна от фоайетата

Полицията издирва сериен крадец на картини от хотели. От началото на годината той успял да задигне 10 платна, без да се притеснява от охранителните камери на рецепцията и във фоайетата.

Засега се знае само, че обирджията е от София, но не и кой е той. Вчера бяха разпространени записи, на които се вижда лицето му. Криминалистите се надяват хората, които го разпознаят, да им съобщят подробности, за да се разкрие самоличността му.

Младият мъж действал с един и същи номер. Представял се за служител от архитектурно бюро, който трябва да организира голяма изложба за представяне на проекти. Носел голяма папка и тръгвал да оглежда фоайетата. Свалял картини от стените, пъхал ги в папката и после си заминавал. Така успял да задигне 6 платна в София, 2 в Плевен и 2 във Велинград.

Обикновено си слагал очила и мека шапка. Само веднъж не успял да прикрие външността си, когато бил придружаван от приятелка в СПА-център във Велинград.

Според ченгетата крадецът най-вероятно е наркоман, или има зависимост към хазарта. Изглежда има осигурен купувач, който е готов му дава 100-200 до 500 лв. за картини, които иначе струват не повече от 1000-2000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право