Издирват крадци на стотинки

Снимка: Архив

Неизвестни апаши обраха пекарна и магазин в Шуменско, и на двете места попаднаха на плячка - голямо количество стотинки. Общата сума и от двата обекта е 430 лв.

Комичен бил обирът от смесения магазин на РПК в старата столица Плиска, защото крадецът се спънал и разпилял част от монетите по улицата. Нападението станало към 5:12 часа сутринта в неделя. По това време в частната охранителна фирма, която пазела магазина, усетили взлома.

Пристигналите на място охранители заварили разбита входната врата. На улицата пред магазина имало попиляни към 100 лв. на монети. Крадецът се е спънал в клони, които предния ден били изрязани от служители на Енерго-Про и така изтървал част от плячката. Общо към 230 лв. на монети липсвали от касата, също и 19 кутии цигари.

Вторият обир на пекарна в съседния град Нови пазар бил установен към 7 часа сутринта в неделя. След разбиване на вратата са отмъкнати 200 лева на монети, съобщават от полицията.

Започнати са досъдебни производства и по двата случая работят служители на РУ-Нови пазар. Най-вероятно кражбите са дело на една и съща група.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право