Иззеха документи от община Стражица заради разследване за длъжностно присвояване на вещи и пари

Досъдебното производство е образувано по сигнал на ДАНС

По досъдебно производство, образувано в предходна година, под наблюдението на Районната прокуратура в Горна Оряховица в сряда в Община Стражица бяха извършени процесуално-следствени действия по доброволно предаване на документация от значение за разследването. То е образувано по сигнал на ДАНС с оглед на данни за престъпление по член 201 от Наказателния кодекс – длъжностно присвояване на вещи и пари, собственост на Община Стражица.

Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

"С цел да не се затруднява дейността на общинската администрация по текущото за деня обслужване на гражданите, предаването на съответните документи е организирано в сградата на общината. След анализ на приобщените като доказателства материали, ще се прецени налице ли са основания за привличане на конкретно лице към наказателна отговорност", уточниха от държавното обвинение.

Репортер на "Труд" потърси за коментар кмета на Стражица Румен Павлов, по-известен като Пантерата.

"Става дума за рутинна проверка. Ако ставаше въпрос за сериозно престъпление, сега нямаше да си вдигам телефона и да разговарям с Вас, а щях да съм в ареста", коментира Павлов.

Полицаи правят претърсвания в сграда на общинската администрация в Стражица и изземват компютри. Техниката ще бъде обект на експертиза, разпоредена от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право