Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Специализирана полицейска операция срещу производството и разпространението на наркотични вещества проведоха днес служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и на РУ - Гоце Делчев при ОДМВР – Благоевград. В хода на полицейските действия са извършени претърсвания в 11 обекта на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Проверени са жилища и имоти на задържаните и пет автомобила, ползвани от тях, съобщиха от МВР.

Полицаите разкрили помещение, специално пригодено като наркооранжерия, в частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 39-годишен мъж. От там иззели около 13.5 кг зелена тревиста маса и съцветия, реагиращи положително на канабис, и оборудване за отглеждането му, а от друго помещение – още към 63 грама. В града били проверени и други две жилища. В едното от тях, обитавано от 45-годишен мъж, били открити около 1 кг канабис и 131 боеприпаса, за които не са предоставени необходимите документи за съхранение и притежание. Намерени са също и парични суми. От частен дом, обитаван от 37-годишен, полицаите иззели мобилни апарати и документи от леки автомобили, а от къща за гости в село Тешево, стопанисвана от него - около 2.5 грама канабис, пластики от СИМ карти и мобилен апарат. Проверена била и втора къща в селото, също стопанисвана от 37-годишния, в която открили около 1 кг суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и електронна везна полицейските служители иззели от частен дом на 31-годишен в село Мосомище.

Действията продължили на територията на село Гърмен, където също била разкрита наркооранжерия, обособена в бивша стопанска сграда, стопанисвана от 35-годишен. Оттам са иззети оборудване за отглеждане на наркотични растения, около 47 грама зелена тревиста маса, мобилен апарат, СИМ карта, лаптоп и флаш памет. Още оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати били открити в къща в селото, обитавана от мъжа.

В хода на специализираната операция, в землището на село Пирин, били установени положени за сушене около 30 канабисови растения.

Работата на разследващите по случаите продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право