Иззеха нерегистрирана колекция от 970 монети

Колекция от 970 монети, която не била регистрирани по надлежния ред, беше иззета от къща в шуменското село Пет могили вчера по време на специализирана операция в за противодействие на битовата престъпност.

Монетите в класьори и в насипно състояние били на 46-годишен местен жител. Те са с различна датировка, но тепърва експертиза ще изяснява кои от тях имат историческа стойност. В жилището е намерен и иззет, и металотърсач. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в Полицейското управление в Каолиново.

При извършени проверки на други два адреса пък, униформените намерили 5 кубика крадени дърва за огрев. Те са били присвоени от от временен горски склад. Срещу извършителите са започнати бързи полицейски производства.

На изградените 4 контролно-пропускателни пункта в село Пет могили са проверени 68 автомобила. Установени са 26 нарушения на скоростните режими. Посетени и профилактирани са 11 души от криминалния контингент. Извършена е проверка и на жител на село Пет могили с наложена мярка "домашен арест" след извършен грабеж, съобщават от ОДМВР-Шумен. Акцията е била под надзора на Окръжна прокуратура в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България