Иззеха 433 таблетки метамефатамин от дома на дрогиран шофьор

Снимка: Архив

В селската къща на столичанина имало кокаин, канабис и 180 грама специални „розови” хапчета

Дрогиран водач, седнал зад волана след употреба на кокаин, без да иска отведе полицията и до скривалището си за наркотици в селска къща в Разградско. Там криминалистите намерили кокаин, канабис и 433 таблетки метамфетамин. Количествата са иззети, а водачът е в ареста.

До разкриването на тайника с наркотичните вещества се стигнало, след като, в понеделник към 14 часа в град Исперих, бил спрян за проверка „Фолксваген Шаран”, управляван от 36-годишен мъж. Той бил с постоянен адрес в София, но живеел в близкото село Китанчево. При проверката на пътя станало ясно, че водачът е седнал зад волана след употреба на кокаин, което било установено с тест за наркотици. Той бил свален от автомобила и задържан в местното Районно полицейско управление. Полицаите предприели и претърсване на селската къща, в която живеел. Там намерили различните наркотици, като само специалните розови таблетки били с тегло близо 180 грама.

Срещу задържания мъж е започнало досъдебно производство за притежание на наркотиците, което ще установява дали са били предназначени за разпространение, за което говорело намереното количество.

Според Наказателния кодекс законовата санкция е лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба от 5 000 до 20 000 лв., когато те са високорискови.

Образувано е и бързо производство за шофирането след употреба на такива вещества. По този текст предвиденото наказание е затвор от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1 500 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право