Иззеха 5000 таблетки амфетамин в Разград

Полицията дебнела реализирането на наркосделката и арестувала четирима купувачи

5000 таблетки амфетамин задържаха полицаите от Разград след наркосделка, реализирана в града. Дрогата е била предназначена за разпространение в Плевенско и Габровско, сочи първоначалната информация. От тези региони са и четиримата арестувани мъже, които са били в колата, където са намерени наркотиците.

Те са били закопчани след проследяване на договорките и при реализирана сделка към 14 часа във вторник на паркинг на хипермаркет в Разград.

Наркотиците са били в плевенско „Пежо”, управлявано от постоянно пребиваващ у нас 36-годишен руски гражданин. С него били 46-годишен негов съгражданин от град Искър, Плевенско, 33-годишен от село Ясен, както и мъж на 39 години от Севлиево. В краката на последния, който се возел отзад, била и торбата с хапчетата.

От полицията уточниха, че таблетките са с тегло килограм и половина. При полевия тест реагирали положително на амфетамин.

Четиримата задържани мъже били криминално проявени и осъждани, допълват от полицията в Разград.

Това е втори голям удар на местната полиция и прокуратура срещу разпространението на дрога тези дни, след като в неделя разкриха супермодерна оранжерия. От нея са иззети 9 растения от типа на конопа и половин кг суха маса, готова за продажба. Арестувани са петима мъже, ангажирани с отглеждането, пласирането и събирането на парите от продажбите. От домовете и колите им са конфискувани и оръжия.

[modula id="3019386"]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България