Иззеха 750 000 къса контрабандни цигари в Плевен

Криминалисти на ОДМВР-Плевен иззеха голямо количество контрабандни цигари, съобщиха от пресслужбата на полицита.

Общо 750 000 къса цигари без акцизен бандерол са установени при извършена през вчерашния ден полицейска проверка. Вчера към 11.00 часа в района на вилна зона в местността "Нежовец 1" служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ засичат товарене на кашони с цигари от вила в лек автомобил "Опел Астра".

Кашоните били пренасяне от 35-годишна плевенчанка и 64-годишен неин съгражданин. Полицаите веднага предприели претърсване на лекия автомобил, в който установили три кашона с цигари без бандерол. Последвали процесуално-следствени действия и във вилата, откъдето са иззети още 72 кашона от същите контрабандни цигари и газово огнестрелно оръжие. Нанесената щета на държавния бюджет от невнесен акциз е в размер на около 126 750 лв. Предстоят експертизи на иззетото количество безакцизни тютюневи изделия .

За случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК, а работата по него продължава под ръководството на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право