Изключително бързо се е развила инфекцията при починалата 43-годишна лекарка от COVID-19 в Сливен

Директорът на областната болница изказа съболезнования към семейството на д-р Иванова

Първи починал лекар в страната с COVID-19 . Тя е на 43 години, инфекционист и е част от лекарите на първа линия в сливенската болница. Д-р Илияна Иванова от няколко дни е била интубирана и въпреки усилията на колегите й е починала. Тя не е имала съпътстващи заболявания. Секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов съобщи на брифинг сутринта, че при нея инфекцята се е развила изключително бързо.

Трагичната вест за кончината й потресе Сливен, колегите и десетките пациенти на д-р Иванова.

Д-р Васислав Петров, изп. директор на областната МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен, отправи своите най-искрени съболезнования към семейството на д-р Иванова, съобщиха от лечебното заведение.

"Отиде си един добър специалист, отдаден до последно на лекарската професия, борещ се за здравето и живота на своите пациенти. Изгубихме лекар, който беше пример за по-младите си колеги, майка, съпруга и приятел. Поклон пред паметта й!", съобщиха още от болницата, цитирайки д-р Петров.

Коронавирусът взе шест жертви в Сливен и областта. Към 1 май по данни на НИС на здравното министерство, болните с положителни проби са 50 в областта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България