Изливат 5,8 млн. лв. за мащабно озеленяване и благоустрояване на жк "Запад" в Асеновград

В Асеновград стартира реализацията на мащабния проект за озеленяване, благоустрояване и подобряване на градската среда и в частност на междублоковите пространства в жилищен комплекс „Запад”.

14pl4001-asenovgrad-zapad-2Той е един от най-гъсто населените квартали на 55-хилядния град под Асеновата крепост, а общата площ, която трябва да бъде благоустроена, е над 100 дка. Крайният срок за реализиране на 30-месечния проект е 21 декември 2019 година, а общата му стойност възлиза на 5 799 837,10 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. на ЕС.

С тези евросредства се предвижват мащабни озеленителни дейности, както и изграждане на поливна система, детски и спортни площадки, кътове за отдих, енергоспестяващо улично и парково осветление, система за видеонаблюдение, рехабилитация на вътрешно-кварталните улици и тротоарни настили и оформяне на допълнителни паркоместа в ж.к. „Запад”, който се намира на изхода на Асеновград в посока Пловдив.

„Главната цел е подобряване качеството на градската среда и привлекателността на Асеновград чрез обновяване на откритите публични пространства”, коментира кметът д-р Емил Караиванов, който допълни, че предстои да бъдат избрани фирмите изпълнители за строително-ремонтните и монтажни дейности по проекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България