Излиза продължението на бестселъра “Прогонените гении на България“

Журналистът Венелин Митев е готов с новата си книга, в която продължава темата за българите, постигнали световно признание въпреки липсата на подкрепа и разбиране в родината. Към 28-те истории за успешни учени, изобретатели, музиканти, художници, поети и писатели в “Прогонените гении на България“ от 2016-а сега авторът добавя още 21 под заглавие „Българи, за които говори светът“ („Книгомания“).

Сред тях има учени с блестяща кариера в САЩ като Атанас Раденски и Виден Табаков, хора на изкуството или на перото като Антон Дяков, Емил Камиларов и Стефан Груев, откриватели като сугестолога Георги Лозанов и изобретателя на бързите велоболиди Георги Георгиев.

Този път в книгата има и личности, около чиито тези и открития още се водят разгорещени спорове – като историка Ганчо Ценов и като Продан Христов с неговото непризнато лекарство срещу рак. Начело на новия списък с интересни имена е Александър Александров, разузнавач, ерудит и полиглот, прототип на легендарния филмов герой Индиана Джоунс. Неговият живот е като трилър, така че четенето ще е приятно занимание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл