Изловиха сватбар с 3,59 промила зад волана

Мъж без шофьорска книжка се почерпи с 400 грама ракия на сватбено тържество и се метна да кара чужд "Опел Астра". За лош късмет на Али Т./37г./ от шуменското село Ружица го стопирали бдителни катаджии. Те стояли и дебнели за нарушител в кв."Кус" от община Каолиново.

Неочакваната засечка станала към 21,20 часа в петък, а в понеделник е назначена съдебно-химическа експертиза, защото срещу виновника е образувано бързо производство.

Катаджиите забелязали отдалеч возилото, което криволичело по улицата. Шофьорът спрял на сигнала и станало ясно, че едва се крепи на седалката. Бил във видимо нетрезво състояние, но не отказал дрегер. Уредът се заковал на рекордните от началото на годината 3,59 промила, съобщават от шуменската полиция. Али не крил нищо, нито се оправдал, че е пил две бири, обяснил колко ракия е поел. Дал и кръвна проба за химичен анализ.

Нямал книжка, никога не бил карал шофьорски курс. Преспал в ареста на полицейското управление в Каолиново. Срещу него е образувано бързо производство от районната прокуратура в Нови пазар, съобщават от Апелативна прокуратура-Варна.

Сигурно е, че освен пияния неправоспособен шофьор, ще пострада и собственикът на автомобила, който му го е предоставил. За месец колата ще бъде спряна от движение, казаха от полицията в Шумен.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право