Изложба „България – два погледа” откриват в Етнографския музей в Пловдив американец и наш фотограф

Фотоизложба под надслов „България – два погледа”, ще бъде официално открита на 2 ноември (четвъртък) от 17.30 часа в Етнографския музей в Стария град в Пловдив.

Експозицията представя снимки, дело на двама фотографи - българина Драгомир Богомилов и американеца Брайън Бейти.

Драгомир Богомилов е фотожурналист, родом от Исперих, с редица публикации в регионални и национални медии, включително и изяви в престижни списания като „National Geographic” и чуждестранни издания. Отразявал е прогреса на археологическите проучвания в резервата „Сборяново” през последните години и продължава да работи с екипа на археоложката проф. Диана Гергова.

1pl4011-1Той е автор на редица неповторими снимки на уникалните находки направени там. Автор е на 6 изложби в САЩ, Великобритания, Русия, Швейцария и България. Брайън Бейти пък е самобитен артист, известен с творбите си от гравирани яйца и изделията си от дърво, кратунки и камъни, които в неговите ръце се превръщат в бижута и шедьоври.

Страстта му към фотографията датира отдавна, но едва след запознанството си с Драгомир Богомилов през пролетта на 2016 г. обръща повече внимание на това свое хоби. Това ще е негова първа изложба на фотоси. Двамата заедно показват България през своите погледи.

Те са запечатали своите гледни точки на лица, пейзажи, места и събития, които разказват истории и всеки може да ги опише по различен начин, като техните фотоси ще останат в Етнографския музей до 16 ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура