Изложба за Вроцлав - европейска столица на културата 2016, откриха на Главната в Пловдив

10 пана с най-вдъхновяващите и емоционални акценти от програмата на Вроцлав - Европейската столица на културата през 2016 гостуват в момента в Пловдив. Изложбата "Пространства за красота" бе открита на Главната улица в града под тепетата в непосредствена близост с Римския стадион, където ще остане до 15 януари 2017 г.

31pl4002-1Жителите и гостите на Пловдив ще имат възможността да видят някои от местата, хората и темите, включени в програмата на тазгодишната европейска столица на културата. Изложбата отбелязва края на проявите в програмата на "Вроцлав 2016".

Официалната церемония по закриването на полската столица на културата се състоя с куп запомнящи се събития в средата на декември. Кулминацията, с която Вроцлав чества своята специална година, бе спектакълът "Небе". С него завърши и поетичният разказ за историята на Вроцлав, разгърнат в четирите големи проекта на града за годината на титлата.

Представянето на изложбата "Пространства за красота" на открито е инициирано и осъществено от Полският културен институт в София със съдействието на фондация "Пловдив 2019".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони